Ingrediënten

  zout en peper
  8 eieren
  1 ui
  2 takjes salie
  150 gram champignons
  750 gram aardappels
  50 gram groene olijven zonder pit
  1 theelepel tomatenpuree
  300 gram half om half gehakt
  4 a 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de aardappels en kook ze afgedekt 15 tot 20 minuten in water zonder zout. Giet af, spoel onder koud stromend water en schil ze. Laat wat afkoelen. Maak de champignons schoon en halveer ze. Was de salie, dep hem droog en hak de blaadjes fijn. Pel de ui en snij hem in halve ringen. Kluts de eieren en breng ze op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en deksel. Bak het gehakt rul en neem het uit de pan. Bak de champignons en de salie in het hete bakvet. Neem uit de pan en roer het gehakt en de tomatenpuree erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Snij de aardappels in blokjes. Verhit 2 a 3 eetlepels olijfolie in het bakvet. Bak er de aardappels in. Bak de ui kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de olijven en het gehaktmengsel over de aardappels en de ui en giet de geklutste eieren eroverheen. Bak afgedekt 20 tot 25 minuten op laag vuur.