Ingrediënten

  170 gram geblancheerde hele amandelen
  3 eetlepels olijfolie
  3 peperkorrels, gekneusd
  1 theelepel saffraandraden, fijngehakt
  2 sneden brood, grof gehakt
  3 tenen knoflook, fijngehakt
  1 liter kokend water
  2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
  1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Benodigdheden: keukenpapier en keukenmachine (of blender of vijzel) Voor 6 personen. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er de amandelen in en roerbak ze in ca. 8 minuten goudbruin. Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan over op keukenpapier en laat ze uitlekken. Doe de knoflook, het brood, de saffraan, peperkorrels, paprika en peterselie in de overgebleven olie in de pan. Bak alles 5-8 minuten op middelhoog vuur tot het brood goudbruin is. Doe de amandelen en het broodmengsel in een keukenmachine en draai tot een pasta. Doe deze pasta in een pan, zet hem op laag vuur en giet er al roerend geleidelijk het water bij. Laat 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.