Ingrediënten

  1 sinaasappel
  2 tenen knoflook
  2 rode uien
  4 eetlepels olijfolie
  600 gram geschilde bospeen
  1 flespompoen van 900 gram
  zout en peper
  125 ml zure room
  2 groentebouillontabletten
  400 ml kokosmelk
  15 gram bieslook
  95 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Extra nodig: bakpapier en een blender of keukenmachine. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snij het groen van de bospeen. Leg de pompoen en peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met zout en peper. Leg de ongepelde uien en tenen knoflook ernaast. Bak in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Neem de groenten eruit en laat 5 minuten afkoelen. Snij ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snij de sinaasappel in stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 minuten. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Snij de bieslook fijn. Meng de noten met de bieslook. Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe in de blender of . keukenmachine. Pel de uien en de knoflook, snij in stukken en voeg toe aan de pompoen. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en pureer. Schenk in een soeppan. Snij de peen in stukken, doe met de sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender of keukenmachine en pureer. Voeg toe aan het pompoenmengsel. Voeg de bouillontabletten en 600 ml water toe, breng tegen de kook aan en verwarm 2 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met een lepel zure room en bestrooi met het hazelnoot-bieslookmengsel.