Ingrediënten

  Amsterdamse uitjes
  30 gram boter
  200-300 ml melk
  1 grote pot witte bonen
  600 gram verse snijbonen, in fijne reepjes
  100 gram magere spekblokjes
  2 rookworsten
  1 1/2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water en wat zout in 20 tot 25 minuten gaar. Leg na 10 minuten de rookworsten op de aardappels en laat ze gaar worden. Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes zachtjes uit. Kook in een andere pan met ruim kokend water en wat zout de snijbonen in 10 tot 15 minuten gaar. Verwarm de witte bonen in een andere pan zacht in hun eigen vocht. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de aardappels met warme melk en boter tot een smeuige puree. Giet de snijbonen en witte bonen af en schep ze met de spekblokjes en het spekvet door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en doe over in een serveerschaal. Leg de rookworsten erop en serveer met Amsterdamse uitjes.