Ingrediënten

  300 gram winterpeen
  2 dunne preien
  2 uien
  2 tenen knoflook
  300 gram mager half-om-half gehakt
  3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  2 eetlepels (olijf)olie
  4 stengels bleekselderij
  een paar blaadjes basilicum
  80 gram geraspte Goudse belegen kaas
  2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
  300 gram spaghetti
  1/2 kippenbouillontablet

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snij in dunne ringen. Schil de winterpeen en snij in blokjes. Snij de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 minuten. Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 minuten. Kook ondertussen de spaghetti. Voeg de tomatenblokjes toe aan het groenten-gehaktmengsel en laat de saus 10 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Verdeeld de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas. Garneer met de basilicum.