Ingrediënten

  1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  1 aardappel, geschild en in stukjes
  2 teentjes knoflook, grof gehakt
  1 ui, grof gesnipperd
  4 eetlepels olijfolie
  2 rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt.
  sap van 1 citroen
  750 gram diepvriesdoperwten
  1 liter groentebouillon
  1 bosje koriander
  125 ml slagroom. lobbig geklopt

Bereidingswijze

Benodigdheden: blender of staafmixer. Voor 4 personen. Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de aardappel, komijn en in stukken gesneden koriandersteeltjes toe. Hou de blaadjes apart. Giet er een scheutje bouillon bij en stoof ongeveer 10 minuten met het deksel op de pan. Voeg de rest van de bouillon, doperwten, 2/3 van de korianderblaadjes en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en kook zachtjes ca. 5 minuten. Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de rode peper 1-2 minuten. Klop de rode peper door de slagroom. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Schep de chiliroom in de soep en garneer met blaadjes koriander.