Ingrediënten

  3 eetlepels sinaasappellikeur
  4 sinaasappelsap
  200 gram amaretti (Italiaanse bitterkoekjes)
  2 dl slagroom
  250 gram mascarpone
  25-50 gram poedersuiker
  sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Voor 6 personen.

Verkruimel de koekjes en verdeel ze over 6 glazen. Druppel de likeur erover. Schil 2 sinaasappels dik, verwijder ook het witte deel van de schil en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Verdeel het vruchtvlees over de glazen.

Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers deze en de vierde sinaasappel uit. Meng het sinaasappelsap en -rasp met citroensap en poedersuiker. Klop dit mengsel door de mascarpone. Klop de slagroom half stijf en schep deze door het mascarponemengsel.

Verdeel het mascarponemengsel over de glazen. Zet de glazen met trifle ongeveer 30 minuten in de koelkast.