Ingrediënten

  2 zakjes vanillesuiker
  2 dl melk
  50 gram witte basterdsuiker
  4 handsinaasappels
  1 eetlepel amandelschaafsel
  125 ml slagroom
  5 eidooiers

Bereidingswijze

Voor 6 personen. 1 sinaasappel goed schoonboenen en er 6 mooie plakjes van snijden. De overige sinaasappels uitpersen en 6 gave uigeholde helften bewaren. In een pan de sinaasappelsap aan de kook brengen en laten inkoken tot ca. 1/2 dl. In een pan met dikke bodem de melk, suiker en vanillesuiker op laag vuur aan de kook brengen. Eidooiers in een kom schuimig kloppen. Meng de melk al roerend door de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de pan en breng al roerend tegen het kookpunt aan tot de crème dikker begint te worden. Neem de pan van het vuur. Roer het sinaasappelsap door de crème en laat in ongeveer 30 minuten afkoelen tot op kamertemperatuur. Roer af en toe door. Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door de crème. Vul de sinaasappelhelften met de crème en laat 2 uur in de koelkast opstijven. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot lichtbruin. Zet de sinaasappels op 6 bordjes en garneer met een plakjes sinaasappel en wat amandelschaafsel.