Ingrediënten

  300g rijpe tomaten
  1 teentje knoflook (naar wens)
  zout en peper
  1 kleine ui
  4 eieren
  1-2 eetlepels olijfolie
  een halve paprika of een pittig pepertje
  1 eetlepel gehakte verse peterselie

Bereidingswijze

Voor 2 ruime porties.

De ui en paprika in reepjes/halve ringen snijden, samen met fijngemaakte knoflook in de olie aanfruiten totdat de ui zacht en glazig wordt. De tomaten ontvellen en in stukjes snijden en erbij doen, zout en peper naar smaak toevoegen en stoven totdat de tomaten zacht worden.

De eieren voorzichtig in de tomatensaus breken, op smaak brengen en op een zacht vuur 2-3 minuten koken, met de deksel erop. De eieren zijn op hun lekkerst met een zachte dooier. Op het eind met peterselie bestrooien.

Serveren met brood. Lekker om er wat feta of een andere ‘zoute’ kaas bij te doen.