Ingrediënten

  2 eetlepels suiker
  1/2 theelepel zout
  1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  2 1/2 theelepel bakpoeder
  250 gram zelfrijzend bakmeel
  225 gram frambozenjam
  60 ml slagroom
  75 ml melk
  1 ei
  50 gram boter

Bereidingswijze

Extra nodig: bakpapier, uitsteekvormpje (doorsnede 6 cm) Voor 8 stuks. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snij de boter met 2 messen door het meel. Klop het ei los met de melk. Bewaar een 1/2 eetlepel van het ei-mengsel en schenk de rest bij het meelmengsel. Kneed tot een samenhangende bal. Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten lichtbruin. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de slagroom en jam.