Ingrediënten

  1 limoen
  600 gram winterwortel, in plakjes
  600 gram scholfilets
  50 gram roomboter
  75 ml slagroom
  3 eetlepels bieslook, heel fijngeknipt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Kook de wortelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar. Boen de limoen schoon en rasp er een halve eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit. Smelt de boter in een koekenpan en roer er 1 eetlepel limoensap en de geraspte limoenschil door. Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt 8-10 minuten heel zachtjes gaar. Giet de wortels af en schenk de slagroom en evt 2-3 eetlepels kookvocht erbij. Pureer de wortels met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg zout en peper naar smaak toe en warm nog even zachtjes door. Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop. Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets. Strooi de bieslook erover. Lekker met risotto.