Ingrediënten

  360 gram schouderkarbonades
  1 rode ui
  3 tenen knoflook
  1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  1 theelepel gemalen galangawortel (laos)
  1 eetlepel sambal manis
  1 eetlepel zonnebloemolie
  5 eetlepels ketjap manis
  250 gram kant-en-klare satesaus
  1 theelepel gemalen gember (djahe)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Nodig: 12 sateprikkers en een grillplan of barbecue. Snij de knoflook en ui zeer fijn. Snij het karbonadevlees van het bod en snij het in stukjes van 1 cm. Meng de knoflook en de ui in een kom met de ketjap, olie, sambal en alle specerijen. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (en maximaal 12 uur) marineren. Week de sateprikkers minimaal 30 minuten in water. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Rijg het vlees aan de sateprikkers. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de sate in de grillpan of op de barbecue in 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de saus volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de sate met de satesaus.