Ingrediënten

  1 citroen, schoongeboend
  1 blikje tonijn op olijfolie (150 gram), uitgelekt
  1 eetlepel kappertjes
  1 eetlepel mayonaise
  1 theelepel Dijon mosterd
  8 sneetjes brood
  200 gram flinterdunne plakjes kipfilet (vleeswaren)
  40 gram rucola
  4 augurken, in de lengte in plakjes gesneden

Bereidingswijze

Extra nodig: keukenmachine en broodrooster. Voor 4 personen. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Doe de rasp, de tonijn, de kappertjes, mayonaise en de mosterd in de keukenmachine. Voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe en pureer tot een gladde saus. Rooster het brood. Verdeel de helft van de kipfilet over 4 sneetjes brood. Verdeel de tonijnsaus, dan de rucola en de augurk erover. Dek af met de rest van de kipfilet en de rest van het brood. Snij de sandwiches schuin doormidden.