Ingrediënten

  2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  5 eetlepels olijfolie
  1 kg zoete aardappels, geschild en in blokjes
  1 lente- of bosui, in ringetjes
  150 gram gemengde sla
  1 sjalotje, gesnipperd
  2 eetlepels honing
  2 eetlepels rodewijnazijn
  2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  zout en peper
  75 gram feta
  handje koriander, gehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappels met 1 eetlepel olie, komijn- en korianderpoeder, zout en peper. Rooster de aardappels in de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Klop intussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, sjalot en honing. Meng de aardappels met de sla, bosui, dressing en koriander. Verkruimel de feta erboven. Lekker met kippenvleugels met honing en sesam.