Ingrediënten

  6 eetlepels extra vergine olijfolie
  2 eetlepels witte balsamicoazijn
  1 eetlepel honing
  versgemalen zwarte peper
  500 gram witlof
  1 eetlepel dijonmosterd
  1 teen knoflook, fijngesneden
  150 gram gorgonzola piccante
  4 dikke sneeën ambachtelijk witbrood, zonder korst

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Scheur of snij het witbrood in stukjes. Meng in een kom met de knoflook.

Roer 50 gram gorgonzola, de mosterd, olie, azijn en honing in een kleine kom tot een gladde dressing.

Snij de onderkant van de stronken witlof en snij het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snij het witlof in reepjes van 1 cm breed.

Meng het brood, witlof en de dressing. Verkruimel de rest van de gorgonzola en strooi over de salade. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.