Ingrediënten
1 flesje Westmalle (330 ml)
1 kleine knolselderij, in blokjes van 2 cm
3 eetlepels bloem
125 gram gerookte spekblokjes
2 uien, grof gesnipperd
500 gram runder-riblappen, in blokjes van 2 cm
4 eetlepels olijfolie
zout en peper
1 theelepel gemalen kruidnagel
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Verhit in een ruime braadpan de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper. Strooi de bloem over het vlees en schep om. Bak het vlees in de hete olie in 4 tot 5 minuten bruin aan. Voeg de spekreepjes, de uien, knolselderij en de kruidnagel toe en bak 3 minuten. Schenk het bier in de pan en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur gaar. Breng de runderstoof op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.
Recente reacties