Ingrediënten

  2 theelepels mosterd
  750 gram aardappels
  zout en peper
  400 gram rucola
  1 teentje knoflook
  1 eetlepel olie
  2 eetlepels boter
  4 biefstukken
  4 eetlepels melk

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de rucola en laat hem goed uitlekken.

Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook door de olie. Wrijf de biefstukken in met de knoflookolie. Verhit een grillpan en gril de biefstukken ca 2 minuten aan beide zijden. Leg de biefstukken in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Braad het vlees nog 6 tot 8 minuten in de oven, tot ze veerkrachtig maar niet hard aanvoelen.

Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en voeg de boter, de melk en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng als laatste de rucola door de warme puree. Neem het vlees uit de oven en laat het ongeveer 2 minuten rusten. Snij het vlees in plakken en serveer het met de rucolastamppot.