Ingrediënten

  3 dl kippenbouillon
  1 kg kippen bouten (kipfillet)
  2 tomaten in blokjes
  6 eieren
  1 tl komijnzaad
  400 g kousenband
  zwarte peper
  1 teentje knoflook
  1 kleine ui
  40 g masala
  4 tenen knoflook (fijngehakt)
  2 Madame Jeanette-pepers
  1 ui (gesnipperd)
  4 aardappels (geschild en in vieren gesneden)
  1 dl olie

Bereidingswijze

Bereiding: Bak de kip in ruim olie aan alle kanten bruin. Schep twee derde van de olie uit de pan en voeg ui, knoflook, masala, zwarte peper en komijnzaad toe. Bak het geheel al roerend op hoog vuur 3 minuten aan. Voeg de tomaten toe en bak deze ook nog 2 minuten al roerend mee. Blus af met de kippenbouillon. Breng het geheel even aan de kook, draai het vuur laag, voeg de aardappelen en de hele Madame Jeanette-pepers toe en laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes stoven. Verhit in een andere pan 3 el olie, fruit de ui en knoflook en voeg de kousenband toe. Bak deze 2 minuten aan. Houd het vuur hoog en voeg steeds kleine beetjes water toe. Hierdoor bakken en garen de bonen sneller. Kook de eieren 5 minuten en maak ze in ijswater volledig koud (de dooier is nu nog niet helemaal gestold). Pel ze en dep ze droog. Bak de eieren in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg ze toe aan de masalasaus. Serveren: Verdeel de kip met de aardappelen en de saus over de borden. Garneer met de kousenband en het ei. Serveer met roti of rijst.