Ingrediënten

  60 gram boter
  1 ui, fijngesneden
  1 kg rosbief
  zout en peper
  3 eetlepels fijngesneden verse kruiden (bieslook, peterselie, kervel)
  3 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Bak de ui 5 minuten in 20 gram boter. Roer van het vuur af mierikswortel, kruiden, zout en peper erdoor. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij het vlees in het midden tot op 2 1/2 van de buitenkant in en klap het open. Bestrijk de binnenkant van het vlees met de mierikswortelvulling. Klap het vlees dicht en bind het op met keukentouw. Verwarm 40 gram in de braadslede en braad hierin het vlees in ca. 8 minuten rondom bruin. Zet de braadslede met het vlees in het midden van de oven. Schakel de oven na 10 minuten terug naar 180 graden en braad het vlees nog 40-45 minuten. Bestrook het met zout en peper. Laat het vlees uit de oven nog 15 minuten rusten in aluminiumfolie. Serveer het in plakken gesneden met bijvoorbeeld mosterd-rozenmarijnsaus.