Ingrediënten

  500 ml volle melk
  2 takjes rozemarijn + extra om te garneren
  50 gram suiker
  100 ml slagroom
  600 gram frambozen + extra om te garneren
  3 eetlepels balsamico-azijn + extra om te bedruppelen
  100 gram risottorijst

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Kan 1 dag van tevoren, begin tenminste 1 1/2 uur van tevoren. Breng 450 gram frambozen samen met de balsamico-azijn en 3 eetlepels water aan de kook. Kook ca. 10 minuten of tot de frambozen helemaal zacht zijn. Pureer ze met een staafmixer, laat afkoelen en zet de saus apart in de koelkast.
Breng intussen de rijst aan de kook met de melk, de suiker een snufje zout en de rozemarijn. Dek af en kook 10 minuten. Neem de deksel van de pan en kook de rijst in ca. 10 minuten gaar. Bijna alle melk moet opgenomen zijn. Neem van het vuur, laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.

Begin 10 minuten voor het serveren. Sla de slagroom stijf. Haal de rozemarijn uit de rijst en schep er de slagroom door. Verdeel driekwart van de overgebleven frambozen over de bodem van 4 wijde glazen. Verdeel er bijna alle frambozensaus over. Schep de roomrijst voorzichtig op de saus. Verdeel er de rest van de saus en de frambozen over en garneer met wat rozemarijn.