Ingrediënten

  500 ml slagroom
  1 citroen, schoongeboend
  1 kaneelstokje
  50 gram suiker
  2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Schenk de helft van de slagroom in een steelpan. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen. Voeg de schil samen met het kaneelstokje en 25 gram suiker toe aan de slagroom en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur heel laag en laat gedurende 10 minuten net niet koken. Week intussen de gelatine in koud water. Knijp daarna de blaadjes gelatine goed uit en voeg ze al roerend toe aan de warme slagroom. Draai het vuur uit en laat 10 minuten afkoelen.

Klop intussen met een mixer de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.

Zeef het afgekoelde roommengsel en meng met de garde rustig door de stijfgeklopte slagroom. Verdeel het mengsel over vier lage schaaltjes en zet ze afgedekt in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven.