Ingrediënten

  1 venkel, in dunne plakken en het loof fijngesneden
  30 gram zout
  100 ml wittewijnazijn
  50 gram suiker
  20 gram mosterzaad
  1 komkommer, geschild, zonder zaadjes en grofgehakt
  10 gram bieslook, fijngesneden
  3 eetlepels olijfolie
  2 schalen roodbaarsfilet met huid (a ca. 260 gram)
  1/2 blokje visbouillon
  250 ml slagroom

Bereidingswijze

Nodig dunschiller en keukenpapier. Let op: 12 uur wachttijd! Voor 4 personen Schil de komkommer en haal met de dunschiller lange linten van de komkommer. Laat het zout oplossen in 1 liter water en leg de linten minimaal 12 uur in deze pekel. Breng intussen 100 ml water met azijn, de suiker en het mosterdzaad aan de kook en schenk het kokende mengsel over de plakken venkel (hou het loof achter). Laat de venkel minimaal 12 uur marineren. Breng de slagroom met het visbouillonblokje aan de kook en laat, onder regelmatig roeren, zachtjes doorkoken tot de bouillon is opgelost. Dep intussen de roodbaarsfilet goed droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets op de huidkant tot deze mooi goudbruin en krokant zijn en de vis net gaar. Leg op elk bord een plak zoetzure venkel en leg er een roodbaarsfilet op. Garneer met de linten gepekelde komkommer en het venkelloof. Roer de bieslook door de saus en schenk de saus rondom de vis.