Ingrediënten

  1 mespunt saffraan
  100 ml droge witte wijn
  1 eetlepel olijfolie
  1 sjalot, gesnipperd
  2 teentjes knoflook, geperst
  rasp en sap van 1/2 citroen
  verse groene kruiden naar keuze, grof gehakt.
  150 gram (grote) garnalen, gepeld
  400 gram visfilet
  1 eetlepel koude boter
  100 ml kookroom
  1 liter visbouillon (van 2 tabletten)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie en fruit de sjalot ongeveer 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee. Blus af met het citroensap en de wijn en voeg de saffraan toe. Giet de bouillon en de kookroom erbij en breng zonder deksel op de pan aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en peper en bind eventueel koude boter. Spoel intussen de visfilets onder koud water en snij ze in gelijke stukken. Voeg de vis en de garnalen toe aan de soep en laat in ca. 10 minuten gaar worden. Roer vlak voor het serveren een handje groene kruiden door de soep. Lekker met stokbrood met aioli.