Ingrediënten

  300 gram geschilde aardappels, in gelijke stukken
  2 eetlepels zonnebloemolie
  1 liter paddenstoelen- of groentenbouillon
  250 gram gemengde paddestoelen, in stukken
  1 eetlepel (appelcider) azijn
  250 gram champignons, in kwarten
  3 teentjes knoflook, geperst
  125 ml slagroom
  1 stokbrood
  handje verse peterselie, fijngehakt + extra om te bestrooien
  125 gram gezouten boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze

Nodig: aluminiumfolie Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn ca. 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen op een lage stand. Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en peterselie. Snij inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 lepel van de boter apart). Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter gesmolten is. Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten. Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en bestrooi met de gebakken paddenstoelen en wat peterselie. Serveer de soep met het knoflookbrood.