Ingrediënten

  250 ml crème fraîche
  1 eetlepel grof gehakte peterselie
  4 eetlepels olijfolie
  2 sjalotjes, gesnipperd
  2 teentjes knoflook, geperst
  1 liter groentebouillon
  600 gram gemengde paddenstoelen (champignons, shiitakes, cantarellen, portobello’s)
  100 gram zachte blauwe kaas (roquefort of Danish blue)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Snij grote paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand. Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand 4-5 minuten bruin. Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche. Prak de rest van de crème fraîche door de kaas. Verdeel de soep over de borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom. Lekker met brood.