Ingrediënten

  1 rode peper, zaadlijsten en zaadjes verwijderd
  500 ml slagroom
  200 ml witte wijn
  1 zakje fijne soepgroenten (250 gram)
  1 kg mosselen
  1 bakje tuinkers (20 gram), geknipt
  1 prei, alleen het wit, ragfijn gesneden

Bereidingswijze

Nodig: een fijne zeef. Voor 4 personen. Was de mosselen in ruim koud water en verwijder de schelpen die openstaan of kapot zijn. Snij de soepgroenten nog een keer extra fijn. Kook de mosselen in de witte wijn met de soepgroenten in 5-8 minuten op hoog vuur gaar. Laat ze afkoelen. Zeef intussen het kookvocht door de fijne zeef in een pan. Voeg de room toe aan het kookvocht en laat dit samen op laag vuur inkoken tot een smaakvolle soep. Neem intussen de mosselen uit de schelpen. Snij het vruchtvlees van de rode peper in blokjes van 1-2 mm en voeg deze toe aan de soep. Breng de soep eventueel op smaak met peper. Roer vlak voor het serveren, de prei door de soep. Schep de soep in 4 soepkommen. Verdeel de mosselen over de kommen en garneer met de tuinkers.