Ingrediënten

  100 ml sinaasappelsap
  500 gram aardbeien
  1 theelepel azijn
  300 gram suiker
  6 eiwitten
  1 theelepel maizena
  50 gram amandelschaafsel
  350 gram slagroom
  50 ml wodka

Bereidingswijze

Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier Voor 8 personen. Begin met de pavlova. Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje 200 gram suiker toe. Mix de azijn en de maizena erdoor. Roer voorzichtig met een garde de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op de bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een lepel in het midden van het eiwitschuim, zodat een nestje ontstaat. Bak het eiwitschuim in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 1/2 uur krokant. Was voor de romanov-vulling 200 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Marineer de aardbeien 1 uur in het sinaasappelsap met de wodka. Laat de aardbeien uitlekken, houd de marinade apart. Prak de aardbeien grof met een vork. Klop de slagroom stijf en schep door de geprakte aardbeien. Verhoog voor de topping de temperatuur van de oven naar 180 graden. Strooi het amandelschaafsel op een bakplaat en rooster deze ca. 8 minuten in de warme oven. Was de overige aardbeien voor de topping en verwijder de kroontjes. Schep de romanov-vulling op de pavlova. Verdeel er de aarbeien over en bestrooi met het amandelschaafsel. Schenk de romanov-marinade vlak voor het serveren over de pavlova.