Ingrediënten

  4 speklappen zonder zwoerd
  25 gram roomboter
  1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  1 eetlepel honing
  1 rode ui, in dunne halve ringen
  2 jonagold-appels
  1 pak rode kool & appel (diepvries, 450 gram)

Bereidingswijze

Nodig: pureestamper. Voor 4 personen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de speklappen in 15 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Verwarm de rodekool volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de appels in kwarten, schil ze niet, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes. Neem de speklappen uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Schenk het bakvet op 2 eetlepels na weg. Bak de appelpartjes me de uiringen in het bakvet in ongeveer 3 minuten goudbruin. Voeg de honing toe en bak nog 1 minuut. Leg de speklappen bij de appelpartjes terug in de pan en houd warm op laag vuur. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Schep de rode kool erdoor. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de speklappen met de honingappeltjes en uiringen bij.