Ingrediënten

  blaadjes van 4 takjes tijm
  2 tenen knoflook, geperst
  1 chilipeper, fijngesneden
  1/2 theelepel karwijzaad, plus wat extra voor de garnering
  1 ui, grof gesnipperd
  1 eetlepel olijfolie
  1 liter groentebouillon
  4 rode paprika s, in stukjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit ze 10 minuten. Voeg het karwijzaad, de knoflook en tijm toe. Bak even mee. Doe de stukjes paprika erbij, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht bakken. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat dan 15 minuten op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep glad en druppel er wat olie over. Bestrooi tot slot met geroosterd karwijzaad.