Ingrediënten
50 gram walnoten grof gehakt
200 gram gorgonzola piccante, verbrokkeld
125 ml creme fraîche
zout en peper
50 gram pecorino (stukje), geraspt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 sjalotten, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
300 gram risottorijst
1 liter groentebouillon (van tablet)
75 gram rucola
150 ml droge witte wijn
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot en de knoflook. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn al roerend opnemen.
Voeg de bouillon in 3-4 porties toe en laat de rijst de bouillon steeds opnemen voordat je er weer wat bouillon bij schenkt. Kook de risotto in ongeveer 20 minuten gaar.
Verdeel intussen de rucola met de walnoten en gorgonzola over vier diepe borden.
Neem de risotto van het vuur. Schep de creme fraîche en de helft van de geraspte pecorino erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto in de borden op de rucola, walnoten en gorgonzola.
Recente reacties