Ingrediënten

  175 gram risotto
  750 gram kreeften- of Franse vissoep
  5 eetlepels droge sherry
  175 gram tijgergarnalen
  50 gram geraspte Gryere
  2 eetlepels slagroom
  1 ui
  40 gram boter
  waterkers
  zwarte peper
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Oven voorverwarmen op 150 graden. Ovenschaal in de oven heet laten worden. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui in 7 a 8 minuten gaar. Roer de rijst erdoor zodat alle korrels gaan glimmen en voeg soep, sherry, peper en zout toe.
Roer nog even goed door en breng tegen de kook aan. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze zonder deksel 35 minuten in de oven.
Verhit de grill tegen het eind van de kooktijd op de hoogste stand voor. Haal de risotto uit de oven, proef of er nog zout of peper bij moet en voeg de garnalen toe. Bestrooi het geheel met kaas en sprenkel de slagroom erover. 2 a 3 minuten onder de grill zetten tot de kaas bruin is en borrelt. Garneer met waterkers en extra kaas.