Ingrediënten

  200 gram kleine spinazieblaadjes
  1 – 1 1/4 liter hete groentebouillon (van tablet)
  200 gram risottorijst
  1 klein teentje knoflook, geperst
  1 sjalotje, fijngesneden
  50 gram boter
  zout en peper
  40 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Hoofd- of voorgerecht voor 4-6 personen.
Benodigdheden: lage wijde pan met dikke bodem van ongeveer 1 1/2 liter inhoud.

Verwarm 25 gram boter en bak hierin de sjalot en knoflook 3-4 minuten op zacht vuur. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot elke korrel met boter is bedekt. Schenk er een beetje hete bouillon bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Schenk daarna weer een scheutje hete bouillon in de pan, blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet). Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Warm de spinazie de laatste minuut mee. Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper. Roer er nog 25 gram boter de kaas door. Laat de risotto afgedekt ongeveer 5 minuten staan er serveer direct.

In plaats van spinazie kun je ook grofgesneden rucola gebruiken.