Ingrediënten

  200 gram gerookt spek, in blokjes
  25 gram boter
  2 sjalotjes, fijngesnipperd
  peper
  150 ml rode wijn
  150 gram gorgonzola
  50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  2 flinke handen rucola
  1 krop radicchio (400 gram) in reepjes (of roodlof)
  2 theelepels venkelzaad
  300 gram risottorijst

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Smelt in een wijde braadpan de boter. Fruit de sjalotjes 1 minuut. Schep het spek erdoor en bak in ongeveer 4 minuten zachtjes uit. Schep de risottorijst en het venkelzaad erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de radicchio toe en bak nog ongeveer 4 minuten. Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg 1 liter warm water toe, in 3 delen. Laat de rijst elk portie water zachtjes kokend opnemen voor het volgende deel water toevoegt. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep de gorgonzola, de parmezaanse kaas en peper naar smaak erdoor. Schep tenslotte de rucola erdoor en serveer meteen zodat de rucolablaadjes nog bite hebben.