Ingrediënten

  300 ml kruiden- of groentebouillon
  100 ml droge witte wijn
  200 gram risottorijst
  1 teentje knoflook, geperst
  1 ui, gesnipperd
  4 eetlepels olijfolie
  200 gram gemengde paddestoelen
  1 portobello
  100 gram extra belegen kaas
  100 gram walnoten, gehakt
  15 gram verse peterselie

Bereidingswijze

Voor twee personen.
Paddestoelen schoonvegen en in stukjes snijden. In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur bruinbakken.
Paddestoelen op bord scheppen en royaal bestrooien met zout en peper. Rest van olie in pan schenken en ui 3 minuten zacht bakken. Knoflook erboven uitpersen en risottorijst even meebakken tot alle korrels glazig zijn. Wijn toevoegen en laten verdampen. Met pollepel scheut bouillon door rijst roeren. Volgende scheut bouillon pas toevoegen als vorige scheut vrijwel door rijst is opgenomen. Zo alle bouillon opmaken en risotto zachtjes laten doorkoken tot rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ongeveer 20 minuten).
Kaas in piepkleine blokjes snijden. Paddestoelen en noten door risotto scheppen en risotto nog even doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie en stukjes kaas erdoor scheppen en risotto over twee diepe borden verdelen.