Ingrediënten

  1 envelopje saffraandraadjes
  1 pot vleesfond (380 ml)
  1 vleesbouillontablet
  1 kleine ui
  4 plakken parmaham
  50 gram roomboter
  350 gram risottorijst
  1 1/2 dl droge witte wijn
  75 gram Parmezaanse kaas (stukje)
  peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Saffraandraadjes weken in 3 eetlepels warm water. Vleesfond met water aanvullen tot 9 dl. Aan de kook brengen en bouillontablet erin oplossen. Ui pellen en fijnsnipperen. Ham in fijne reepjes snijden. In pan helft van boter verhitten. Ham en ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken op laag vuur. Wijn toevoegen en op halfhoog vuur al roerend laten opnemen door de rijst. Hete bouillon al roerend langzaam toevoegen. Saffraan met weekwater erdoor roeren. Risotto onafgedekt in ca. 25 minuten zachtjes gaarkoken. Intussen kaas grof raspen. Risotto op smaak brengen met peper. Rest van boter en helft van kaas erdoor roeren. Serveren met rest van de kaas.

Lekker met gegrilde groente.