Ingrediënten

  2 eetlepels olijfolie
  1 ui, gesnipperd
  1 teentje knoflook, gesnipperd
  1 theelepel gedroogde tijm
  300 gram risotto
  150 ml rode wijn
  500 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
  250 gram kastanjechampignons
  50 gram roomboter
  100 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Schep de tijm en de rijst erdoor. Schenk de wijn erbij als de rijstkorrels glanzen. Roer goed en laat op laag vuur zacht koken tot alle wijn is opgenomen. Roer regelmatig. Roer 1 soeplepel bouillon door de rijst. Roer goed door en wacht tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Snij de champignons in stukken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur. Roer op 2 eetlepels na alle champignons door de risotto. Laat nog 5 tot 10 minuten koken tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en tweederde van de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Laat de rijst 2-5 minuten staan met de deksel op de pan tot bij mooi romig is. Verdeel de risotto over vier borden, verdeel de achtergehouden champignons erover en bestrooi met kaas en wat versgemalen peper.