Ingrediënten

  500 gram witte asperges
  1 ui, fijngehakt
  80 gram boter
  300 gram risottorijst
  25 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Schil de asperges van achter de top naar beneden. Snij het laatste einde van de asperge af. Bewaar alle schillen en afgesneden stukjes. Kook die met de asperges 5 minuten in water met zout en laat daarna 10 minuten met het deksel op de pan staan. Haal de asperges uit het kookwater en snij ze in stukjes. Hou de toppen apart van de rest. Breng het kookwater weer aan de kook (de schillen en afgesneden onderste stukjes van de asperges mogen erin blijven zitten maar ze worden niet meer gebruikt). Bak de ui glazig in de helft van de boter. Roer er dan de rijst bij, laat die glazig worden en giet aspergewater in de pan tot de rijst onder staat. Laat onder regelmatig roeren zachtjes koken en voeg af en toe aspergewater toe tot de rijst beetgaar is (ongeveer 20 minuten). Zorg dat de rijst smeuig blijft. Voeg dan de aspergestukjes toe, de resterende boter en de kaas en roer om. Doe er op het laatst de aspergepunten bij. Meng alles door elkaar en serveer.