Ingrediënten

  1 bleekselderij
  2 eetlepels olijfolie
  2 sjalotten, gesnipperd
  300 gram risottorijst
  750 ml tuinkruidenbouillon (van 1 1/2 tablet)
  100 gram verse roomkaas naturel
  100 gram gerookte zalm, in reepjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Bleekselderij in reepjes snijden, blad apart houden voor garnering. In hapjespan olie verhitten en sjalotsnippers 1 minuut fruiten. Rijst erdoor roeren en zachtjes bakken tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn. Reepjes bleekselderij door rijst roeren en helft van de bouillon in de pan schenken. Op laag vuur verwarmen tot bouillon volledig door de rijst is opgenomen, zeer regelmatig roeren met houten lepel. Vervolgens steeds scheut bouillon toevoegen en al roerend helemaal laten opnemen alvorens volgende scheut erbij te schenken.
Doorgaan tot risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeu?g is. Bleekselderijblad fijnsnijden. Pan van vuur nemen en roomkaas door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en garneren met zalmreepjes en blad van bleekselderij.