Ingrediënten

  1 courgette
  2 liter water
  zout
  2 sjalotjes
  2 teentjes knoflook
  3 eetlepels olijfolie
  400 gram risottorijst
  2 1/2 dl visfond
  2 dl droge witte wijn
  200 gram garnalen
  1 eetlepel versgehakte basilicum
  geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de courgette en snij deze in blokjes. Blancheer ze 1 minuut in water met wat zout. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Pel de sjalotjes, snipper ze en fruit ze met de geperste knoflook in de olijfolie. Schep de rijst erdoor en roerbak het geheel ongeveer 3 minuten. Voeg gedurende 15 minuten al omscheppend in delen de visfond, de witte wijn en 8 dl van het courgettevocht toe. Voeg pas meer vocht toe als de laatste toevoeging door de rijst is opgenomen. Schep daarna de courgetteblokjes, garnalen en basilicum erdoor. Bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas.