Ingrediënten

  2 tenen knoflook, fijngehakt
  2 sjalotjes, gesnipperd
  100 gerookt ontbijtspek in blokjes
  1 eetlepel olijfolie
  300 gram tuinbonen (diepvries)
  1 liter warme kippenbouillon
  300 gram risottorijst
  350 gram chorizo, ontveld en in plakjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan en bak het spek samen met de sjalotjes, knoflook en chorizo 6 tot 8 minuten onder regelmatig omscheppen op matig vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 a 2 minuten tot alle korrels glanzen. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Laat sudderen tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg telkens weer een beetje bouillon toe en laat de rijst onder regelmatig roeren 18-20 minuten zacht koken. Meng er voordat je het laatste beetje bouillon toevoegt de tuinbonen door en kook ze 3-4 minuten mee.