Ingrediënten

  2 eetlepels olijfolie
  2 eieren, losgeroerd
  200 gram langkorrelige rijst
  500 ml kippenbouillon
  geraspte schil van 1 citroen + citroenhelften voor erbij
  150 gram varkenssaucijzen van goede kwaliteit, velletjes verwijderd, in stukjes
  2 tenen knoflook, fijngesneden
  1 ui, fijngesneden
  evt. gemengde groene salade voor erbij
  10 gram ongezouten boter, in stukjes
  2 bosuitjes, fijngesneden
  80 gram fijngeraspte pecorino
  2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Roerbak de ui en de knoflook 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de stukjes worst toe en bak het 4-5 minuten al roerend met een houten pollepel tot het bruin en rul is. Voeg de rijst, bouillon en de helft van de citroenrasp toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst afgedekt in 20 minuten bijna gaar koken. Verwarm de grill voor op de middelhoge stand. Neem het deksel van de pan en roer de eieren, 1 eetlepel peterselie, 60 gram pecorino, de helft van de bosui en de rest van de citroenrasp door de rijst. Schep het rijstmengsel in een ovenschaal en strooi de rest van de pecorino, de boterstukjes en wat zout en peper erover. Zet de rijst 5-6 minuten onder de grill, zodat hij een goudbruin korstje krijgt. Strooi de rest van de peterselie en bosui erover en serveer met de halve citroenen om erover uit te knijpen en evt. groene salade.