Ingrediënten

  2 eetlepels verse fijngehakte muntblaadjes
  1 theelepel geraspte citroenschil
  zout
  muntblaadjes voor de garnering
  1/4 eetlepel cayennepeper
  3 dl volle yoghurt
  2 middelgrote komkommers

Bereidingswijze

Schil de komkommers en rasp deze met een grove rasp, doe er wat zout bij. Roer alles door elkaar en laat 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur staan. Doe de geraspte komkommer dan in een zeef en pers met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng in een kom de yoghurt, de cayennepeper, de fijngehakt muntblaadjes en de geraspte citroenschil. Klop het mengsel met een vork glad en voeg de komkommer toe. Laat de raita 1 a 2 uur in de koelkast afkoelen zodat deze doortrokken van de munt en specerijen. Garneer bij het opdienen met de muntblaadjes. Lekker met platbrood.