Ingrediënten

  150 gram gekookte beenham, in blokjes/reepjes
  1 zak zuurkool naturel (520 gram), uitgelekt
  2 sjalotten, gesnipperd
  25 gram roomboter
  75 gram geraspte jong belegen kaas
  1 beker crème fraîche (200 gram)
  4 eieren
  3 eetlepels paneermeel
  1 rol quiche- en taartdeeg (uit de koeling, 300 gram)
  1 eetlepel milde grove mosterd

Bereidingswijze

Nodig quiche- of taartvorm (doorsnede 24 cm) Voor 4 personen. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Doe intussen de zuurkool in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de zuurkool in een kom en schep er de sjalot en de beenham door. Rol het deeg uit en bekleed de de vorm ermee. Prik met een vork het deeg gelijkmatig in en bestrooi met het paneermeel. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, de mosterd en kaas. Breng op smaak met peper en schenk over de zuurkoolvulling. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.