Ingrediënten

  1 ui
  1 kg mosselen
  4 eieren
  zout
  versgemalen peper
  1 eetlepel boter
  2 stronkjes witlof
  bladerdeeg
  scheutje witte wijn
  1 eetlepel knoflookboter
  4 stengels selderij
  150 gram geraspte cheddar
  bieslook, fijngesneden
  1 dl room

Bereidingswijze

Spoel de mosselen en snij de ui en selderij fijn. Kook de mosselen samen met de versnipperde ui en selderij, de knoflookboter en de witte wijn tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen vervolgens uit hun schelp. Rol het bladerdeeg uit en ga er nog eens extra over met de deegrol zodat het zo dun mogelijk is. Leg het bladerdeeg in de bakvorm en druk goed aan, verwijder eventueel overhangend deeg. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Verwijder de kern van het witlof en snij de witlof in fijne stukken. Bak deze aan in wat boter en breng op smaak met zout en peper. Meng de eieren met de room en de fijngesneden bieslook, breng op smaak met zout en peper. Leg het gebakken witlof als bodem in de bakvorm bovenop het bladerdeeg. Doe hierop de mosselen. Giet er vervolgens de met room geklopte eieren over en probeer zo dicht mogelijk tot aan de rand van de vorm de eindigen. Verdeel de cheddar er bovenop. Bak de quiche 12 minuten op 180 graden. Om de zien of de quiche klaar is steek je met de punt van een mes door het beslag. Als het nog lopend is laat je het nog even verder garen.