Ingrediënten

  200 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  200 gram crème fraîche
  1 teentje knoflook, geperst
  1 eetlepel rodewijnazijn
  5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  4 eieren
  5 takjes tijm, blaadjes gerist
  6 rode uien, in ringen
  25 gram boter
  zout en peper
  125 gram rucola
  40 gram pijnboompitten
  mespuntje nootmuskaat

Bereidingswijze

Nodig: Quichevorm met doorsnede van 24 cm, ingevet. Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter en hak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in ongeveer 15 minuten zacht.met Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in ca. 40 minuten goudbruin. Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.