Ingrediënten

  1/2 theelepel kristalsuiker
  2 eetlepels limoensap
  1 groene chilipeper, fijngehakt (eventueel)
  3 eetlepels koriander blad
  1 kleine ui, gesnipperd
  500 gram tomaten
  2 eetlepels olijfolie
  8 bloem tortillas
  handjevol verse koriander, fijngehakt
  8 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  125 gram gerapste Emmentaler kaas
   2 blikken a 400 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Voor de salsa: Doe de tomaten in een pan met kokend water en laat 6-10 minuten zachtjes koken tot de tomaat zacht is. Giet de tomaten af en doe ze in een blender of keukenmachine met de rest van de ingredienten voor de salsa (3 eetlepels korianderblad, 1 kleine gesnipperde ui, evt. chilipeper, 2 eetlepels limoensap en 1/2 theelepel kristalsuiker). Mix tot de gewenste dikte (mag een beetje grof blijven). Doe de zwarte bonen, kaas, lente-ui en korianderblad in een schaal. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over 8 tortillas, lepel het op 1 kant van de tortilla en vouw de andere helft van de tortilla erover heen. Verhit de oven op een lage temperatuur. Verhit een koeken- of grillpan op laag vuur tot deze heet is. Druppel 1 eetlepel olijfolie in de pan en doe twee quesadilles in de pan en bak 2-3 minuten aan ieder kant tot beide kanten bruin zijn. Haal uit de pan en hou ze warm in de voorverwarmde oven. Bak de rest van de quesadilles op dezelfde manier. Serveer met de tomatensalsa.