Ingrediënten

  300 gram kipfilet
  6 eetlepels barbecuesaus
  170 gram Tortilla nacho cheese chips
  75 gram Cheddar tophat 48+ (stuk Ilchester)
  1 jalapenopeper
  1 limoen
  1 avocado
  1 blikje mais (150 gram)
  1 kleine rode ui

Bereidingswijze

Voor 8 personen. Nodig: ovenschaal 30 x 40 cm Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 minuten zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Snipper ondertussen de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snij de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in blokjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snij de andere helft in partjes. Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 eetlepel citroensap tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de nachochips en dan de kip over de ovenschaal. Schaaf de kaas erover. Bak ca 4 minuten in het midden van de oven. Snij ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snij het vruchtvlees in ringets. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeno. Serveer met de limoenparten.