Ingrediënten

  zout en versgemalen peper
  400 gram ontvelde, ontzade tomatenblokjes
  1 eetlepel vers citroensap
  6 eetlepels olijfolie
  1 kg stevige witvisfilets of moten
  1 theelepel gemalen kaneel (desgewenst)
  125 gram fijn droog broodkruim
  4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  1 eetlepel suiker of honing
  1,25 dl droge witte wijn
  4 tenen knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Leg de visfilets in één laag naast elkaar in een ovenschaal. Klop 2 eetlepels olijfolie met het citroensap en wat zout en peper door elkaar en giet dit over de vis. Laat ongeveer een half uur op kamertemperatuur marineren. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Doe de tomatenblokjes, knoflook, wijn, suiker of honing, peterselie en het kaneel in een pan en schep alles goed door elkaar. Zet de pan op middelhoog vuur en laat alles ongeveer 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tomatensaus over de vis, strooi het broodkruim erover en druppel de overgebleven olijfolie over het broodkruim. Zet de vis 15 minuten in de oven tot hij gaar is en het broodkruim goudbruin is.