Ingrediënten
600 gram aardappels
zout en peper
2 preien
ca 500 gram stoofpeertjes (pot)
2 eetlepels boter
50 ml melk
1 eetlepel grove mosterd
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in water met wat zout. Snij de preien in ringen, was de ringen in ruim koud water en laat ze goed uitlekken. Voeg de preiringen na 15 minuten kooktijd toe aan de aardappels Laat de stoofpeertjes uitlekken en snij ze in kwarten. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak er de peertjes goudbruin in. Giet de aardappels en prei af en laat ze kort droogstomen. Stamp de aardappels en de prei grof met een pureestamper en voeg de melk en 1 eetlepel boter toe. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd en serveer hem met de gebakken peertjes.
Recente reacties