Ingrediënten
150 gram + een beetje bloem
75 gram + 1 eetlepel + een beetje boter
zout en peper
4 eieren
2 preien
125 ml creme fraiche
100 gram blauwschimmelkaas (bijv. Roquefort)
Bereidingswijze
Extra nodig: vershoudfolie, bakpapier en bakbonen.
Voor 4 personen.
Kneed een soepel deeg van 150 gram bloem, 75 gram boter, 1 ei en een snufje zout. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de over voor (elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden). Vet een quichevorm in en bestuif hem met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm dik en bekleed de quichevorm hiermee. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met de bonen. Bak de quichevorm ca. 15 minuten in de oven.
Snij de preien in ringen, was de ringen en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de prei ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de quichebodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Verdeel de prei over de bodem. Klop 3 eieren los, meng de creme fraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel in de vorm en verbrokkel de blauwe kaas over de quiche. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.
Recente reacties